sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Tilkkuiluja

En jostain syystä saa minkäänlaista tyydytystä minkään tekeleeni neulomisesta tällä hetkellä, tökkii pahasti, tuntuu, ettei mikään onnistu, ainakaan tarpeeksi hyvin... Siksi olen pysynyt melkoisen tiukasti ompelukoneen ääressä. Ensimmäinen varsinainen tilkkutyöni valmistui viikko sitten (oikeasti siitä puuttuu vielä yläreunan tikkaus), kolmioista koottu keskusta on harjoitus kurssilta ja kassiinkin sain näppärän ohjeen samaisesta paikaista. Innostuin kovasti tuosta kassista, uskon tekeväni niitä vielä monta erilaista lisää... Joulupukin apulainen, minä ;)



Olen aina ollut ruskean ystävä... paitsi nyt... :) en tiedä missä vika, väri tuntuu niin kovin tunkkaiselta, vaikka kuinka yritän katsoa sitä kirkkaimmin silmin... ei auta. Olen yllättynyt tästä muutoksesta, toivottavasti ei ole pysyvää. Vielä yllättävämpää on, että tuon alla olevan kuvan värit miellyttävät silmääni huomattavasti enemmän :)


Tässäpä siis seuraavaan kassiin tilkkuja. Tuo tekotapa, Paper Piecing, oli tosi jännä, en millään ikipäivänä olisi osannut itse päätellä kuinka nuo pienetkin jutut saa ommeltua helposti yhteen silkkipaperin avulla. Mutta nyt tiedän!! :D Tykkään tuosta menetelmästä tosi paljon, ei tarvitse olla turhan tarkka paloja leikellessä ja siitä huolimatta näyttää hyvältä ja siistiltä! Tätä lisää!

Ompelukone on saanut nyt viikonloppuna kyytiä oikein kunnolla, olen rytkyttänyt koneella poikasille juhlavaatteita ensi viikonlopun hääjuhliin. Pari paitaa ja Pienemmälle haalarit olisi tuloillaan, Isompi saa lainaan kummipojallemme tekemästäni synttärisetistä housut.

Huomenna menen taas kurssille opettelemaan uutta tekniikkaa. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! :)

9 kommenttia:

kio kirjoitti...

kaunis kassi! tilkkutöistä saa niin ihania, mutta siihen en ole ainakaan vielä hurahtanut, ehkä joskus

Suvi kirjoitti...

Hieno kassi! :)

tiinaf kirjoitti...

Kaunis on kassi! Tuollaisia kauniita kangaskasseja ei ole ainakaan meillä koskaan liikaa...voi kun osais itekin...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania tilkkutöitä. Minä pidän tuosta kassista, tilkut menevät hienosti ja siinä on kauniit värit.

san kirjoitti...

Moikka,

blogissani on sulle tunnustus, käy kurkkaamassa :)

Kate kirjoitti...

Upeat värit kassissa! Laitahan kuvia niistä juhlavaatteistäkin ;)

Usimarjaana kirjoitti...

Juu pitää yrittää laittaa kuvia
kunhan saan niistä otettua, eivät lapset olleet kovin yhteistyöhaluisia juhlissa :) ja kunhan energiavarastot hieman täydentyvät ensin... nyt rikkipoikki ja kuolemanväsy...

Anonyymi kirjoitti...

Sny kyselee toivomuksia Tampereen messuilta. http://www.kadentaidot.fi/kadentaidot/naytteilleasettajat/index.tmpl?sivu_id=287
Löytyisikö täältä jotakin mitä tarvitset/ mikä kiinnostaa... valitettavasti neulonta-aikaa ei ole ollut viime vuosina tarjolla...

Usi kirjoitti...

voi apua! onhan tuolla varmasti paljon ihanaa ja mielenkiintoista mutta tuollaisesta määrästä en kyllä osaa mitään eritellä :)... enkä oikeastaan haluakaan, koska siellä on valtaosa täysin tuntemattomia... :)