tiistai 30. syyskuuta 2008

Lämmintä - Villaista - Huovutettua

Ensimmäisestä kerrasta innostuneena päätin tänäkin vuonna mennä huovutuksen kurssille. Viimeksi tein ns. vaippakassin, joka on kulkenut monet reissut mukana, ilman vaippojakin. Kiva on ollut käytössä. Aikaa kassin tekemiseen vierähti koko viikonloppu, joten tällä kertaa halusin tehdä jotain joutuisampaa, eli ohuempaa!

Ensimmäisenä tein huovan pulkkaan, rattaisiin tms. Tämä on "Lumipuu" -huopa:


Pääsemme juhlimaan muutaman viikon kuluttua ystäviemme "naimiaisia" ja tämän huivin olisi tarkoitus lämmittää harteitani... Tosin riippuu vähän kengistä, jos löytyy kivat tummanpunaiset ja kiiltävät, niin huivi saa arkisemman käyttötarkoituksen :) Villa on luonnonmustaa ja kiehkurat on tehty hahtuvasta.


Yhtäaikaa tuon huivin kanssa tein tuollaisen, mikä se nyt sitten voisi ollakaan, seinävaate? Tuon paikka tulee nimittäin keittiön tiskipöydän takaseinän lasin taakse (tajuskohan kukaan... ü). Siellä kaakeleidein ja muovimaton sijaan on tosiaan kiskoilla oleva lasi, jonka taakse saa mielensä mukaan vaihdella kankaista kuviin tai mitä ikinä mieleen tuleekaan. Nyt lasin tilalla on kylläkin peili. Hauska sekin, paitsi että kaaos tiskipöydällä luonnollisesti tuplaantuu! :D Taustana vaaleampaa luonnonharmaata lammasta ja hahtuvien jämäkeristä nuokin koukerot.


Oli oikein kivaa viettää koko viikonloppu huovuttaen ihan rauhassa, sopivissa tiloissa ja aikuisten seurassa! Kaivattu vaihtelua kotiäidin arkeen. Vaikka tuo onkin mukavaa puuhaa, en usko että pieniä palleroisia lukuunottamatta tulen kotona huovuttelemaan, tuota kun ei oikein voi tehdä pienissä väleissä pätkittäin, kuten neulomuksia tahi virkkausta. Ehkä taas ensi vuonna! :)

4 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Minä ainakin tajusin :), varmaan muutkin. Siitä tulee varmasti kaunis. Olisi kiva nähdä kuvassa, kun se on paikallaan.

anpali kirjoitti...

Minäkin tajusin, ja uutta keittiötä suunnittelevana kiinnostaa tämä takaseinän toteutus. Onko se teidän oma kehitelmä vai han 'standardikamaa' keittiökaupoista? En muista tuollaiseen törmänneeni, mutta kuullostaa kivalta!

Huovutskurssille menosta haaveilen myös, mutta toistaiseksi se on jäänyt vain haaveeksi.

Eila kirjoitti...

Kivoja töitä olet tehnyt huovuttamalla. Kuulostaa jänskältä tuo tiskipäydän takaseinä!

USI kirjoitti...

Anpali: Edellinen omistaja teki keittiöremontin ja oli ideoinut moisen laitoksen, ei tietääkseni ollut standardikamaa. Olen itseasiassa monesti kuullut ihmisiltä, jotka ovat vastaavaa suunnitelleet, että keittiö- ja remppakaupoista ovat sanoneet, ettei ole mahdollista sellaista toteuttaa... :) noh, ei sitten! Joskus joku, olisko ollut Remontti-Reiska, teki ohjelmassaan sellaisen laitoksen värillisestä pleksistä. Voin kyllä yrittää ottaa kuvan jahka saan tuon villaisen pakoilleen :)

Kiitokset kommentoijille ;)