sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Villaisia viemisiä

Työkaverini n. 1,5 v tyttösestä tuli IsoSisko viime vuoden lopulla. Kävimme viimein tapaamassa uutta perheenjäsentä, tyttö hänkin. Viemisinä tällaisia omatekoisia:


IsoSiskolle villakangasmekko tilkkuperhosella. Mukaellut kaavat Elsebeth Gyntherin Ompele Lapselle -kirjasta. Koko jotain 1-2 v. Kankaat Eurokankaasta. Tykkään ihan tosi paljon tuosta helman kankaasta, jota myös koristeessa ja olkainten vahvikkeina käytin.


Tilkkutyön kurssilla harjoittelimme IsoÄidin Kukkatarha -tekniikkaa, tässä kotiläksynä tehty yksilö. Perhoselle tein sitten sopivan mekon, jolle istahtaa. Näin se oikeesti meni :)


Tuosta helmasta tuli aika hauska, vaikkei kuvasta oikein saa selvää, helmaa on kahdessa kerroksessa. Näyttää kivalta heilahtaessa. Kovasti mekosta tykättiin, minustakin se oli oikein onnistunut ompelus... Olisipa itselläkin tyttölaps. Sillä olis mekkoja joka lähtöön. :)Hävettää ihan julkaista nämä seuraavat kuvat villapuvusta, jonka melko tuoreelle tulokkaalle lahjaksi annoimme... Kiireessä otetut kuvat ilman täytettä, ei hyvä...
:)


Tämän puvun tarina onkin melko pitkä. On saanut alkunsa jo, kun Saiu odotti tyttöstänsä. Vaan tämäpä kasvoi ennätysvauhtia (ainakin minun neulomistahtiini verrattuna ü) ja puku sai uuden kohteen, Saian tytön... vaan kävipä niin, etten ehtinyt siihenkään junaan :) Nyt viimein päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja viimeistellä työn käyttökuntoon... Viimeistely tuntuu olevan minulla se kriittisin piste töiden valmistumisen kannalta, jostain syystä moinen homma ei kiinnosta minua pätkän vertaa.


Tiedän, ettei tuo näytä kuvissa järin hienolta tekeleeltä, mutta oikeasti se on oikein kiva ja käytännöllinen. Taitavat olla jotakuinkin samat tiedot, kuin edellisessä vastaavassa, josta otettu kuva lienee yhtä laadukas kuin nämäkin kamaluudet, tosin on siellä äidin ihana nakkisormi täytteenä :)


Olen minä yllätyksekseni saanut pari tunnustustakin, joita en ainakaan nyt jaksa laittaa eteenpäin, Isot Kiitokset Pialle ja Heini L:lle! Arvostan todella antamianne tunnustuksia. :)

Edit: Päivitystä tehdessäni olin saanut lisää tunnustusta, ihan hullua! Iso Kiitos myös .k:lle! :)

P.S. On minulla enemmänkin valmista esiteltäväksi, toivottavasti saan kuvia pian.

8 kommenttia:

Tupuna kirjoitti...

Kivat viemiset. :)

Kauniita ovat molemmat!

anpali kirjoitti...

Ihana mekko! Ei ole minullakaan kuin poikia... mekkoja tekisi minunkin mieli ommella.

Villahaalarit ovat ehdottomasti käytännöllisimpiä vaatteita, niin pienillä kuin vähän isommillakin.

Usi kirjoitti...

Kiitokset Tupuna ja Anpali! Olen samaa mieltä villahaalareista, meillä tuo toimi hyvin keväällä, kylminä kesäiltoina ja syksyllä kivana lämmikkeenä :)

AnniKainen kirjoitti...

Kaunis mekko ja haalari ja ai miten hauska haalaritarina. Pitänee ppaikkaansa sanonta: kaikella on aikansa :)

Nna kirjoitti...

:) Ihania viemisiä. Mekko oli tosi sievä.

Kiki,purkaja kirjoitti...

Wau !!! miten kaunis mekko. Villahaalarille oli aika ja paikka nyt.
Tuttu tilanne tuo viimeistelyn vaikeus, kyllähän sitä neuloisi, jos joku muu käsittelesi nuo saumat ja langanpäät.

saia kirjoitti...

Ompa upea mekko! ja tuo villahaalarikin näyttää kivalta:)

Villa Lankala kirjoitti...

Kaunis mekko ja hauska tilkkuperhonen:-)