torstai 12. maaliskuuta 2009

Haapasaurus

Myös vanhempi Poikanen on saanut lämmikettä ylleen. Yhteisen aivoriihen tuloksena paita sai nimen Haapasaurus. Poika on jostain syystä aivan ihastunut haapa-puuhun, osasyy ihastukseen saattaa löytyä Fröbelin Palikoiden "Kolme Puuta" -laulusta, ja dinosaurukset herättävät syvää kunnioitusta. Sieltä uuden lämmikkeen nimi.

Lankana on ihana Hjertegarnin Vidal Alpaca (Superwash Baby Alpaca), jonka löysin Lankamaailma Nordiasta alkuvuodesta. Lankaa kului muutamaa metriä vaille 4 kerää. Ah, minä niin tykkään tuossa langassa eri suuntiin sojottavista karvoista, jotka melkein saavat herkän, perfektionistisen mieleni järkkymään :) ne ovat niin ihanan kurittomia!

Malli on ihan oma. Ajatus tähän paitaan syntyi tehdessäni pienemmän pojan Melian - takkia, jonka nurja puoli näytti jotenkin kiehtovalta. Siitä se ajatus sitten lähti :). Mutta täytyy sanoa, ettei tämä näytä paljonkaan siltä, mitä alunperin suunnittelin, sen perusteella tässä olisi etumuksessa Lina-piposta versioitua palmikkoa, tavalla ja toisella... Kokeilinkin, mutten osannut valita sopivaa sommittelua, joten kamalan turhautumisen runtelemana päätin olla tekemättä niitä. Paita muotoutui matkan varrella tämän näköiseksi. Ehkä vähän tylsäksi...!?

Hihoissa ja helmassa tuo "resori" ns. liukuu pois hihan edetessä (vai miten tuon nyt voisi järkevämmin kuvailla?), samaa efektiä käytin myös raglankavennusten alettua. Kavennukset tein parilla ensimmäisellä kerroksella väärään suuntaa, mutta onneksi hautautuvat tuonne kainaloon, eivätkä siksi kummittele :)

Tämänkään Poikasen paidassa ei ole mahdottomasti kasvunvaraa, sillä tarvetta oli juuri nyt käytettäville lämmikkeille... ja onpahan hyvä syy neuloa lisää, kun jäävät pieniksi ;) Tämä paita lienee kokoa 98 / 104. 

Erillistä kaulusta en saanut sumplittua kivasti, joten jatkoin kavennuksia ylös asti. Ei tuo hullummalta näytä noinkaan. Muuten neuloin koko paidan pyörönä, ensin hihat, sitten vartalon ja lopuksi kaikki yhdessä, kunnes päätin tehdä toiselle olalle halkion... mä en sitten yhtään tykkää tehdä nurjia silmukoita kiertäen, mut ketäs muuta mä tässä tapauksessa voisin syyttää kuin itseäni :). Tuohon halkioon virkkasin kiinteillä silmukoilla nappilistan ja ketjusilmukoilla lenkit. Laiton aluksi neljä nappia, vaan kun näytti turhan ahtaalta, päätin purkaa virkkaukset ja tehdä lenkit vain kolmelle napille... moka... enhän mä tietenkään enää saanut kunnolla sitä purettua kun päättelylangat yms. olivat siellä niin kauniisti sulautettuna joukkoon, otin sitten sakset avuksi... isompi moka... Onnistuin tietenkin nirhaisemaan myös neuletta ja voi kuinka iloisesti lähti silmukat karkailemaan! Huoh... neulan ja langan avulla sen jotenkin sain paikattua, mut harmitti kuitenkin.

Poika tykkää, se on kivaa, se palkitsee!Nyt ihan muuhun asiaan: IsiMies lähtee ensi viikolla Floridaan, tarkemmin Miamiin, ja olen pohdiskellut, mitä pyytäisin tuliaiseksi (-siksi)... Pistäkääs vinkkejä tulemaan, mitä hänen ehdottomasti kannattaisi minulle tuoda?? Joitain lanka-ajatuksia minulla jo on, mutta koska kuljetustila on valitettavasti rajallinen, täytyy tarkkaan harkita mitä haluan! :)

16 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Aivan ihana, tosi hyvin onnistunut paita! Tyylikäs väriä myöten!

kaisa kirjoitti...

Ei ole tylsä! Mielettömän hieno, oletko ajatellut ohjetta? Minä voisin tehdä itsellekin tuollaisen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana paita ja söpö pikku poika :) Ei oo muuten yhtään tylsä, nih.

saia kirjoitti...

Ompa hieno villapaita,ja upean värinen!

Nähään huomenna!

Nna kirjoitti...

Tuo paitahan on upea noin. Neulospinta on elävää janapti tuovat mukavasti ilmettä. Ja malli on myös mitä suloisin. :)

joko kirjoitti...

no ei ole ollenkaan tylsä! tosi mukavan näköinen villis ja nuo "liukumat" on se juttu tuossa paidassa!

Usi kirjoitti...

Villapeikko: Oh, olen ihan mykistynyt, kiitos! :)

Kaisa: Kiitos. Kyllä ohje kävi mielessä mutta ajattelin sen olevan täysin naurettava ajatus :D Ainakin alkuvaiheessa tein joitakin merkintöjä, mutta taisi loppua kohden vähentyä :)

Tess: Pakko kai se on uskoa ettei ole tylsä :)

Saia: Kiitos ja huomenna nähdään!

Nna: Totta, napit antavat ilmettä. Mietiskelin jotain muutakin ilmettä antavaa, mutten keksinyt mitään käyttökelpoista, niin nappeihin jäi... ehkä ihan hyvä niin! :)

Usi kirjoitti...

Joko: Etkö sinäkään keksinyt parempaa nimeä noille "liukumille"? :D Mitä ne on??! Mä en keksi. Iso kiitos kehuista!

Villapallo kirjoitti...

Hyvän mielen tunnustus löytyy sinulle blogistani:-)

-iinu- kirjoitti...

Voi, miten nätti paita!
Tosi kaunis noin, ei minustakaan kaipaa mitään lisää:)

Tuollainen on keväällä ja syksyllä tosi hyvä lämmittäjä vuorittoman takin alla, kun sattuu viileämpi päivä. Ja siihen tarkoitukseen nimenomaan passeli, kun ei ole liikaa väljyyttä.

anpali kirjoitti...

Vai, että tylsä! Kukkua kans.

Malli on todella kaunis. Minä olen yrittänyt hakea hyvää mallia 7 -vuotiaalle, vaan tuo on ehdottomasti paras malli, joka on tähän asti vastaan kävellyt!

Tintsku kirjoitti...

Aivan superihana villapaita pienellä miehellä! Suloinen:)

Flikka kirjoitti...

Yhdyn edellisiin, eli aivan ihana paitamalli, tykkään noista "liukumista".

Heini L kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani :)

Distant Knitter kirjoitti...

Upea neule!

.k kirjoitti...

Hei, laitoin sulle eteenpäin tunnustuksen, käyppä blogissani kurkkaamassa!