maanantai 18. elokuuta 2008

Aquila (ja vähän muutaki)

Kun aikaa ei ole, niin kaikki viivästyy... Huivini on ollut valmiina jo useamman viikon, aikaisemmin mainitsemani hihatinkin on valmis (tosin saattaa vielä joutua pienen muokkauksen alle). Tässä hän on:


Huivi on siis Aquila, johon törmäsin selatessani Ullaa. Huivi näytti jotenkin niin kauniilta, sellaiselta hienolta, jota uskaltaa käyttää vain sunnuntaisin (meillä kun pukeudutaan aina pyhävaatteisiin sunnuntaisin.. hah, varmaan :)!!). Hiukan pelkän kuvan perusteella kauhistutti, mahtaisinko osata tehdä tuollaisen kaunistuksen? Yllätyksekseni huivi olikin erittäin helppo tehdä, paljon helpompi kuin miltä näyttää!


Lankana luonnonvalkoinen Regia Silk ja pyöröpuikot nro 4. Kaavion 1 toistoja 7 kertaa.


Tässä ohjeessa ollut päättelytapa oli kuin olikin äärimmäisen hyvä!! Tätä aion käyttää jatkossakin, jättää siistin, mutta erittäin joustavan reunan. Itseasiassa käytin tuota samaa päättelyä myös hihattimessa, muutoin olisivat kainalot kuristuneet :)


Olisi pitänyt mitata tuon koko heti pingotuksen jälkeen, mutta kun on edelleen sama pää kesät talvet, niin kaikkea ei voi muistaa. Muutaman käytön jälkeen mitattuna koko oli noin 180 x 80 cm. Nyt vaan toivon että tulee käytettyä, tuli ehkä hieman liian iso, alunperin ajattelin tuota kaulakäyttöön... menee se siinäkin, mutta pienempikin olisi riittänyt. Mut tykkään kuitenkin tosi paljon, vaikka täytyy myöntää, ettei ole ihan normaaleinta tyyliäni. :)

Seuraaavaksi muuta käsitöihin liittyvää. Kävin ostoksilla, sillä päätin viimein hankkia ah aina niin tarpeellisia kansioita.


Viimein saan järjestyksen sekavalle seurakunnalle lappusia siellä täällä (lähinnä tulostettuja ohjeita netistä tms) ja jo kerran käytetyille kaavoille!! Ihan loistavaa! :) Tämähän on suorastaan edistyksellistä! Tosin en vieläkään ole saanut kansioihin yhtikäs mitään, sekun vaatii oman aikansa ja tietynlaista asennoitumista ;) (heh, laiskuutta). Kansioiden kaverina kuvassa jo aiemmin hankkimani ja mainitsemani kirjanen suunnitelmille ja toteutuksille, tämäkin erittäin kätevä ja järkevä hankinta!


Viime viikonloppuna olimme häissä, jota varten olin ommellut mekon. Jostain syystä halusin tehdä kesämekon, ehkä oli liikaa luottoa jotta elokuussa olisi ihanaa ja lämpöistä... niin, satoi koko päivän, eikä mekko olisi mitenkään sopinut pääasiassa ulkotelttajuhliin. Esittelen mekon seuraavien lämpimien säiden aikaan :DPullaa? Ei, vaan piiiiitkästä aikaa itseleipomaa leipää, joka vaan yrittää jostain syystä soluttautua pullaksi :) Nämä ovat niitä viikonlopun tuoksuja, nämä tekevät kodista entistäkin enemmän kodin!!

Mukavaa viikkoa!!

12 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Kaunis kaunis aquila :)

Anu kirjoitti...

Tosi kaunis huivi! Ja tuo päättelytekniikka on aivan paras, hyvästi kiristäville reunoille! :)

Mulla myös tämä(kin) huivi to do -listalla, millonhan sitä ehtis..

Anni kirjoitti...

Aivan mieeelettömän kaunis huivi!


Miul on samanlainen kirjanen suunnitelmille! (ja kaikelle muullekkin, välistä löytyy mm. kauppalistoja)

Laura L kirjoitti...

Nätti on! Mun mielestä parempi vähän reilun kokoinen kuin liian pieni huivi. =)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis aquila!

Sama huivi on mulla suunnitelmissa, mutta saapa nyt nähdä koska ehtii. Keskeneräisiä töitä on muutenkin ihan riittävästi.

Ihanat nuo kansiot :)

Anonyymi kirjoitti...

Äh, unohtui tuosta edellisestä kommentista kysymys eli paljonko sulla kului lankaa tuon huivin tekemiseen?

USI kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuista! :)

Tess: Lankaa kului harmillisesti hieman reilut 3 kerää, eli ehkä n. 155-160 g. Jouduin muutaman rivin takia hakemaan vielä neljännen kerän :( jos lopuista tekis vaikka pipon...

villapeikko kirjoitti...

Upea huivi!

Miina Möttönen kirjoitti...

Kaunis huivi ja kivat kansiot :)

SUURI kiitos arvontapalkinnosta, sain sen tänään. Tykkäsin langoista kovasti ja niitä oli paljon. Hymy on korvissa :)

Eila kirjoitti...

Kiva kun löysit blogiini, näin minäkin sitten sinun ja suosikkeihin menet, on niin kivoja töitä sulla! Hassua, minä sain eilen toisen Aquilani valmiiksi (valkoisen kuten sinulla) ja postitan sen huomenna Tukholmaan kummitytölle, kuvia lupasi tyttönen sieltä päästä laittaa joten varmaankin kenties ensi viikolla blogissani.
Glamour-kirjan tekijä on Erika Knight ja ostettu Akateemisesta kirjakaupasta hintaa 9,90, ei paha. Eilen aloitin siitä sitä shrungia mutta kirjan ostin yhden toisen neuleen vuoksi (chevron sweater) jonka aion neuloa syksymmällä. Huh, tulipa piiitkä kommentti, vieraillaan!

Kirsi kirjoitti...

IHANA HUIVI!

nina kirjoitti...

Miten kaunis huivi!!
Raaskiiko tuollaista käyttää edes sunnuntaisin:D