sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Ison Siskon Joululahja

Isompi siskoni sai tänä vuonna ainoan käsintehdyn lahjan minulta, enempään ei aika eikä rahkeet riittäneet suurista suunnitelmista huolimatta. Tämä on itseasiassa jo toinen tekemäni tilkkupeitto, tosin ensimmäinen täysin valmis :)Sisko sanoi syssymmällä muuttavansa olohuoneen sisustusta turkoosi/petrooli-ruskea-valkoiseksi... Siitä se ajatus sitten lähti, kankaatkin löytivät taustakangasta lukuunottamatta hyllystä.Kokoa peitolla on noin 170 x 130 cm. Sisällä melko paksu vanu (mutta ei puuvillainen kun on niin kallista).Nuo aaltomaiset neliöt olivatkin äärettömän helpot tehdä, varsinainen pikatekniikka, ja lopputulos näyttää kuin taidokkaammankin tilkkuilijan tekemältä :DPeitto on tikattu koneella "stiplaamalla" eli vapaatikkauksella. Kyllä tuo konetikkaus on nopeeta verrattuna käsintikkaukseen... vaikkei tuo stiplaaminen todellakaan mitään helppoa ollut. Ehkä harjoitus tekee joskus melkein-ainakin-mestarin!?Mielestäni tuosta tuli oikein kiva ja innostus peittojen tekoon kasvoi entisestään, etenkin kun tämä peitto valmistui ennätysajassa ja helponhelposti! :) Nyt kun saisi sen ihkaensimmäisen pikkupeiton tikattua loppuun...

Niin, ja joskohan sitä saisi ensi vuonna aloitettua lahjojen teon ensimmäistä kertaa ajoissa?? ;) Mukavia välipäiviä kaikille, minä jatkan raitasukkien neulontaa!

12 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Ooh! Todella kaunis, ihan tositosi kaunis!

TeSa kirjoitti...

Kaunis peitto. Raikkaat värit ja tikkaus just passeli.

Elli ja Aura kirjoitti...

Todella ihana!
Elli

kaisa kirjoitti...

Oi että miten ihana peitto! Olisin ikionnellinen tuollaisesta lahjasta.

Anu kirjoitti...

Upea! Kunpa itsekin osaisi...

Usimarjaana kirjoitti...

Oih, Kiitokset kaikille Ihanille :)

Riikka kirjoitti...

Ihan mahtava! Jospa sitä joskus itsekin osais..;)

kio kirjoitti...

upea peitto!

essi kirjoitti...

aivan ihana peitto! itse en edes uskalla aloittaa tilkkupeittojen tekoa, vaikuttaa juuri sellaiselta toiminnalta mihin jää pahasti koukkuun :)

Pikku- Kettu kirjoitti...

Aivan ihana! Mie en olekaan tuota aalto-tekniikkaa kokeillut. Kaunista jälkeä siitä tulee! :)

joko kirjoitti...

upea peitto! voikun itse saisi joskus aikaiseksi..

ArualMaria kirjoitti...

Nätti on tämäkin, kauniit värit!