torstai 3. syyskuuta 2009

B niin kuin Bernina

Tässä hän on:


Bernina Virtuosa 153!

Hän on kaksi vuotta vanha (tai nuori, jos meinaa elää sen mitä myyjä lupasi) ja saapunut minulle muualta Suomesta, joltain aktiiviselta tilkkuilijalta, jolla ilmeisesti oli turhaa rahaa, kun vaihtoi uuteen versioon jonkun uuden lisäosan takia, joka tähän malliin ei sopinut. Vaihtaahan ne jotkut autojakin samaan tapaan :). Meillä on jo Berkun kanssa suhde. Hyvä, onnellinen suhde.

On polvinostin, erillinen tikkauspöytä, herkkuja koneen täydeltä, pieniä kikkoja ja helpotuksia ompelijan elämään... lisäksi tilasin tilkkutyöpaininjalan sekä yläsyöttäjän. "Vapaatikkausjalka" tulikin mukana ja pääsi heti testaukseen... hehe... siitä myöhemmin :). Ja se pehmeä surina Brotherin kolinan rinnalla? Ah, taivaallista!


Okei, eihän toi ulkoisesti mikään super-ihanuus ole, tämä on kyseisestä mallista joku Swiss Edition mihin on täytynyt "koristeeksi" laittaa tuollaisia lippusia... Miten tämä Swiss poikkeaa saman mallin Quilters Editionista, en tiedä. Paitsi, että tässä on nuo lippuset. (Pitänee kysäistä, kun myyjä saapuu opastamaan koneen huollossa.) Mutta väliäkös tuolla, pääasia että toimii kuin unelma! :)


Kiihkeä kuvaussessio sai minut niin koneen lumoihin, että oli heti päästävä ompelemaan jotain... Ne "jotain" ovat tässä:Nämä ovat saksipussukoita, mutta kukapa kieltää niissä säilyttämästä jotain muutakin sopivaa. Nämä pääsevät uuden harrastenurkkauksen seinälle (todellisuudessa tila on varattu MINULLE ja MINUN harrastukselle, mutta jottei herrasväki herpaantuisi, yritän teillekin uskotella paikan olevan yhteiseen käyttöön... khihi), ompelupöydän läheisyyteen. Kankaina joku Eurokankaan palakangas sekä Amy Butler. Sisällä ohut vanu. Ihanan helppo ompelus, näitä on tullut tehtyä useampi kevään aikana, arvontapalkinnoiksi ja Äitienpäivälahjoiksi... Ohjeen sain tilkkukurssikaverilta, on ilmeisesti julkaistu joskus jossain...?

Pian luvassa lisää uuden koneen tuotoksia, jotain joka muistuttaa kesästä ja mustikoista...


Ainiin, onko kukaan mahtanut huomata Etanan puutumista tahi nimimerkin pidentymistä? Pidempään suunniteltu juttu :).

9 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

En kyllä ymmärtänyt mitään noista koneen ominaisuuksista, mutta hienolta kuulosti! ;) Ihanaa kun jotkut osaa ommella!

Usimarjaana kirjoitti...

Heh :) Niin kai se on, että tekemällä oppii :) Tuossa koneessa oli minullekin paljon paljon uusia ominaisuuksia, täytyy harjoitella ahkerasti, jotta osaa ja muistaa niitä tehokkaasti käyttää. Mutta hyvin pärjäsin sen 25 vuotta melkeinpä vaan suoralla ja siksak -ompeleella :)

Flikka kirjoitti...

Kuola valuen mä täällä kattelen noita ompelukonekuvia, itsellä on ollut ompelukonekuume jo aika kauan (maanantaina pitäis helpottaa). Olen huomannut kyllä nimien lyhentymisiä ja pidentymisiä...

Usimarjaana kirjoitti...

Koska tuo Flikkan "..." jäi vaivaamaan, niin kerron syyt nimien muuttumiseen :) Estivalilla on erityinen merkitys, ja etana tuli perään alussa tekemisen hitauden takia... mutta nyt se ei ole enää niin ajankohtainen (paitsi blogin päivittämisessä). Usimarjaana taas on lempinimi vuosien takaa, joka välillä on lyhentynyt Usiksi... tuo pidempi versio on enemmän minua :)

anpali kirjoitti...

Huomasin minäkin etanan kyydistä jäämisen. Onnea uudesta koneesta! Toivottavasti sinulla on enemmän ompeluaikaa, kuin meidän huushollin pyörittäjällä.

Kate kirjoitti...

Minäkin huomasin etanan hävinneen nimestä... taisi tulla meidän pihaan sekin pyörimään.
Hurjan hienolta kuulosti koneen ominaisuudet (vaikka ei ne minullekaan kertoneet mitään). Onnea uudesta koneesta, jään odottelemaan mitä ihanaa saat sillä aikaiseksi.

Heini L kirjoitti...

Hei vau mikä kone <3 lievää viherrystä kuopion suunnalla ;)

Mä kyl katoin jo blogilistalla, että mikä ihme on tullut, mutta hyvä kun selitit :) Aika aikaansa, niinhän ne isot ja viisaat sanoo.

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Kone näyttää hienolle ja etenkin nuo ompelukset! Ihania!

Punanen kirjoitti...

Vai kuinka kätevät, mä tarttisin kanssa tuollaset kun sakset mokomat on aina Hukassa.