lauantai 19. huhtikuuta 2008

Poikain takit

Hitaasti, mutta varmasti! Kaavat, kankaat ym. tarvikkeet odottivat pari kuukautta sopivan keväisiä ompeluilmoja, mutta viimein ovat valmiina kesätakit pojille, päällikankaina Marimekon Metsänväki ja ohuet puuvillakankaat vuorina. Vielä näin alkukeväällä tarvitsevat lämpimämpää paitaa alle, mutta toimiihan se niinkin :) Mallit muokkasin ja mukautin Elsebeth Gyntherin Ompele Lapselle kirjasta. Isompi poika olikin saanut kasvupyrähdyksen sen jälkeen kun kaavat piirsin, joten olisi saanut olla isompikin. Menee varmasti kesän, syksystä en ole yhtään varma... mutta sittenhän voin ommella pojille uudet ja vähän lämpimämmät takit, eikös niin? :) kyllä olisi itselläkin takin tarvetta, toistaiseksi en ole rohjennut yrittää. Alla kuvasarjat pojista puuhastelemassa uusissa takeissaan:

Mitäs tykkäätte?
Minä olen tyytyväinen! Sekä pojat että takit olen omasta mielestäni onnistunut tekemään hyvin! :)

14 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Tosi ihania!

Kate kirjoitti...

VAU! Aivan upeita!
Tuo kirja taitaa muuten olla tällä hetkellä melko suosittu, niin paljon noita takkeja vilahtelee netissä :). Ja ihan syystä, kauniita ovat.

MinSa kirjoitti...

Onpa hienot takit pojilla! <3

Limeadine kirjoitti...

Tosi reippaat takit! Ja tuolla alempana nuo bolerot ovat aivan upeita - onko sulla antaa ohjetta niihin?

Laura L kirjoitti...

Tosi upeat takit! Ja kangas sopii noihin tosi hyvin!

AURINKOKISSA kirjoitti...

Tosi mukavan näköiset takit!

Heini L kirjoitti...

aivan mainioita :)

Siis muksut ja takit!

Ihania säitä, vaikka melko viileetä tuulta..

Heini :)

USI kirjoitti...

Villapeikko: Iso Kiitos!

Kate: Kiitos :) Olen juu huomannut, etten juuri massasta erotu näillä takeilla, vaikkeivat ihan suoria kopioita kirjan takeista olekaan ;) mutta on se kyllä hieno kirja, onneksi avopuoliso kantoi sen kirppikseltä useampi vuosi sitten, miettien, josko siitä olisi joskus hyötyä... ja onhan siitä ollut, muitakin juttuja on tullut tehtyä, omina versioina :)

Minsa: Kiitti :)

Limeadine: Kiitos kiitos! :) Onhan minulla niihin boleroihin suuntaa antava ohje, mutten oikein tiedä missä kulkee raja, milloin voi ohjetta kutsua omakseen...? voisin kuitenkin kysästä idean emännältä, josko ohjeen voisi julkaista! :)

Laura l: Kiitos sinullekin! Ihastuin tuohon kankaaseen Marimekon sivuja selaillessa, oli jotenkin niin meidän näköistä :) Halusinkin jotain "vähän liian isoa" kuviota lasten takkeihin, kuitenkin sellaista josta edes vähän ymmärtää mistä on kyse :)

Aurinkokissa: Kiitos.

Heini L.: Eiks ookki :) Tää piti tehdä jo aiemmin, mut nyt viimein: Myöhästyneet onnittelut sinne teille :). Joo ihanaa kun aurinko paistaa, piristää ainakin meikäläistä kummasti, pikkuhiljaa sitä heräilee talviunilta ;)

Isomman pojan takkiin meinasin alunperin taskut tehdä, sitten luovuin ajatuksesta kun sain puut ihan kivasti aseteltua... nyt se ehkä kuitenkin vähän näyttää siltä että jotain tuohon etumukseen kaipaisi... noh, tyydyn tähän :)

sny kirjoitti...

Aivan ihania, sekä takit että pojat!

Postia on tulossa ;)

Kiana kirjoitti...

Suloisia kaikki, takit, kuosit ja käyttäjät!

Lape kirjoitti...

Ihanat takit, heheh sopiskohan tuo kangas "hieman" isompaankin kokoon... :D

USI kirjoitti...

Ihan varmasti sopisi!! :)

Satsa kirjoitti...

Tosi upeita takkeja, vau! Ja söpöjä ovat käyttäjätkin. Joko teidän pienikin oikeesti kävelee :O

Saiu kirjoitti...

Onne kyllä upeat takit, ja ihanaiset pojat!!!