tiistai 31. tammikuuta 2012

Äidiltä tyttärille ja päinvastoin

Suvussamme kulkee hyvin voimakas käsityögeeni. Sukupolvesta toiseen tuo geeni näkyy enemmän tai vähemmän, riippuen yksilöstä. Mummilla ja Ukilla geenin vaikutus on ollut voimakasta. Äitimme on tuon periytyvän geenin ansiosta luontaisesti taitava suunnittelija ja toteuttaja. Vaan eivät ole omenatkaan kauas puusta pudonneet:


Meitä on kolme sisarusta. Minä olen Keskimmäinen. Ikäeroa Vanhimman ja Nuorimman välillä on 17 vuotta. Äiti on usein lahjonut meitä käsin tehdyillä tuotteilla. -"Nyt on meidän vuoro", päätimme yhdessä viime syksynä.


Työpaikalleni "ilmestyi" juuri sopivasti shaaliloimi, jonka väritys oli kuin ilmetty Äitimme. Tämän shaalin kudoimme kahdessa illassa kolmeen sisarukseen, tasaisesti vuoroa vaihdellen.


Käsityögeenin (ja ehkä myös perfektionistisuusgeenin) täytyy olla meissä kaikissa, sillä en minä ainakaan erota, missä kohden kutoja on vaihtunut. 


Merkillepantavaa on, että Vanhin ei ollut kutonut kangaspuilla koskaan, Nuorin joskus lapsena poppanaa, minä taas selkeästi eniten, mutten koskaan shaalia, ja siitä huolimatta peitosta tuli erittäin onnistunut, siistireunainen ja muutoinkin tasainen! 


Olin hämmästynyt lopputuloksesta! Vaan niin taisi olla Äitikin joulupaketin avattuaan. Todistusaineistona paketin mukana oli kortti, jossa kuva meistä kaikista kutomassa...


muutenhan äiti olisi saattanut luulla peittoa ostetuksi ;).


P.S. Käyks tääl enää ketään??

17 kommenttia:

siina*k kirjoitti...

Mää ainakii käyn! :D

Hieno shaali on! Taitavia tyttöjä!

Heli kirjoitti...

Hieno on. Minäki käyn täällä! :)

- Virpi - kirjoitti...

Kyllä minä seuraana aina päivityksiä, mutta olen huono komentoimaan. Oli todella kaunis shaali, kelpaisi minulle myös:)

Saiu kirjoitti...

Mäkin käyn. ;) Hiljasta on mullakin, mikä ei oo ihme, olihan mulla kaksi hyvin hiljaista vuotta tossa... eikä mitään järisyttävää näytettävää ylipäätään nytkään, huomaa koska opiskelut aloitin. :)

Miia-Rebekka kirjoitti...

Minä käyn :) .

Tosi upea shaali!

anpali kirjoitti...

Upea peitto! ja varmasti mieluinen lahja!

Elli ja Aura kirjoitti...

Minäkin käyn :) Meidänkin perheessä taitaa olla tuo käsityögeeni. Kaikki tekevät jotain! Meillä tosin tuo kutoja on äiti, sain huivin joululahjaksi. Ihana kolmen siskon tuotos!!
Elli

frost kirjoitti...

Käy!

Aivan upea lahja. Niin liikuttava idea, että yhdessä teitte.

Maaju kirjoitti...

Juu, olet minunkin Google readerissa :) Aivan upea shaali! Olisin kyllä luullut kaupasta ostetuksi jos ei olisi muuta kerrottu (on niin tasainen ja siisti).

villapeikko kirjoitti...

Toki käyn minäkin!
Maailman paras lahja tuo on ollut ihan varmasti. Onnekas äiti!

Kaisa kirjoitti...

Upea shaali!
Minulla on traumaattiset muistikuvat kutomisesta, koska joskus muinoin koulun käsityötunnilla kudoin pientä poppanaliinaa kuukausikaupalla eikä se tuntunut edistyvän mihinkään... :D

Jenny B-H kirjoitti...

Tulin vastavierailulle :) Onpa todellakin upea shaali! Voi kun sitä itsekin osaisi tehdä jotain noin hienoa. Ehkä sitä oppisi, jos alkaisi harjoitella..

Tess kirjoitti...

Käyn toki :) Syötteenlukijan kautta luen blogeja, joten kiireessä jää välillä kommentoimatta, kun klikkailen vain syötteitä nopeasti eteenpäin.

Kaunis shaali!

Anonyymi kirjoitti...

Olen minäkin käynyt täällä kesästä asti kurkkimassa. Kauniita käsitöitä kaikki mitä olet tehnyt.

kio kirjoitti...

tosi hieno lahja! varmasti oli mieluinen

Peppiina kirjoitti...

Täällä kukutaan. Joskus hiljaisemmin, mutta täällä!
Upea shaali. Ei jää sitten pelkäksi hiljaiseksi ihailuksi! :)

Olebrumm kirjoitti...

Mahtava shaali! Aivan ihana! Ja niin ihanaa että olette kaikki kolme siihen osallistuneet.

Minäkin täällä google readerin kautta lueskelen, mutta harvemmin kommentoin mihinkään. Ja kuten huomaat on readerin syötteet jääneet pahasti jäljelle viimeisen kuun aikana.