torstai 28. heinäkuuta 2011

Émilien

Luvatonta... suorastaan luvatonta ja epäsallittavaa häipyä noin vain, pitkäksi aikaa ja jättää blogi hunningolle. Hyi minua, häpeä minä!! Palaan ruotuun, häntä koipien välissä...


Olen myös ollut hieman huono kumppani, sillä jo hyvän tovin kestäneen parisuhteen, sittemmin avioliiton aikana, en ole koskaan aiemmin tehnyt rakkaalle miehelleni mitään isompaa käsityötä... Eikä tästäkään järin iso tullut... hemmetti ;).


Täytyy selventää: Minulla on jostain ajalta "yläaste" asti ollut kamala trauma liian isoista neuleista, jotka lopulta venyvät käyttökelvottomiin mittasuhteisiin ja jäävät unholaan... Kompensoidakseni tuota traumaa, olen alkanut tietoisesti tehdä istuvia (lue: liian pieniä) neuleita. Mutta mutta... Ääripää se on tässäkin suunnassa!! Täytyisi ehkä pyrkiä kultaiseen keskitiehen, ettei aviomies-raukan tarvitsisi jatkossa kulkea ihan näin pinkeissä neuletakeissa...


Mies-raukka kuitenkin uskollisesti rakastaa vaimoaan ja on lupautunut käyttämään neuletakkiaan sekä myötä- että vastamäessä.


Lankana Cascade Yarns 220 Heathers ja Cascade Yarns 220 Wool. Puikot 3,5 ja 4.
Ohjeena Ariane Caron-Lacoste:n Émilien


Huppuun olen erityisen tyytyväinen. Ohjeen mukaisesta hupusta olisi tullut aikalailla pidempi, mutta koska halusin raitojen asettuvan kivasti, huppu lyheni ja istuu mielestäni todella hyvin!


Raidoitus onnistui niin, että viimeisen valkoisen raidan jälkeen tein kerroksen harmaata, jonka jälkeen aloitin kavennukset. Paras tulos vaati muutaman purkukerran. Jos jaksaa hieman matikkapäätä käyttää, voin suositella ohjetta lämpimästi. Yksikertainen ja selkeä mielestäni.


Ravelry:ssa täällä.


Vaikkakin takki on "hyvin istuva", tykkään siitä... tykkään koko paketista. Se paketti on minun ikioma!

11 kommenttia:

anpali kirjoitti...

Se on hieno, jospa se hieman antautuu niinkuin neuleet yleensä. Ymmärrän hyvin venähtäneen nelueen trauman...

hillanen kirjoitti...

Tyylikäs!

Laura L kirjoitti...

Oi! Hieno takki! Mä rakastan kaikkea raidallista. :)

Elli ja Aura kirjoitti...

Hienohan se on! Ja varmasti se siitä vähän antaa periksi ja tulee juuri sopivaksi. Minulla on itselläni sama vika, juuri nyt on yksi neule tauolla kun tulikin liian pinkeä...
Elli

Usimarjaana kirjoitti...

Kiitokset kaikille, toivotaan neuleen antautumista :)

Kate kirjoitti...

Raitatakki... ihan parasta. Tykkään kovasti myös väristä. Hieno!

Nna kirjoitti...

Ihan mielettömän hyvän näköinen neuletakki, sitä kelpaa esitellä. Tässä viikonloppuna juuri miespuolinen tuttuni totesi, ettei hän ole antanut avovaimonsa neuloa itsellensä mitään, sillä neuleen valmistuminen tietää yleensä suhteen loppumista. En tiedä mistä hän oli siihen päätelmään tullut, mutta teillä ei ilmeisestikkään niin ole käynyt. ;)

Usimarjaana kirjoitti...

Kate: Kiitos, minä myös tykkään erityisen paljon tuosta väriyhdistelmästä!

Nna: Hehehe, mistä ihmeestä moinen ajatus on tuttusi päähän tupsahtanut? :D Joku vanha uskomus?? Kyllä tämä toi vain lisää rakkautta, sitä lujittaen! Yhdessä jatkamme matkaamme, ja kärsimme neulojan traumoista aiheutuneet harmit ;)

Maiju kirjoitti...

Ihan huippu! Tosi hieno takki, raidatkin :)

Jotenkin olen missannut myös tuon edellisen postauksen neuleen. Miten hieno! Tämän tekeleesi myötä laitan Välimäen neuleen itsellenikin harkintaan.

Peppi kirjoitti...

Vastavierailulla :) Hieno takki ja ihana huppu! Tykkäisin itsekin tuommosesta takista :)

ArualMaria kirjoitti...

Tuohan on aivan ihana takki! Kyllä se varmaan muotoutuu, eikä tuo ole minusta niin kamalan pinkeä nytkään. :) Olet saanut hupun onnistumaan aivan mainiosti!